Uudised

2022. aasta Eesti parimad jaotusvõrgu elektrikud tulevad ettevõttest E-Service AS

20.05.2022

Neljapäeval, 19. mail toimusid Elektrilevi õppeväljakul (Kivikülvi 11, Tallinn) jaotusvõrgu elektrikute kutsevõistlused. Võistlused korraldas Elektrilevi OÜ koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga.

Kutsevõistlusel võistlesid järgmised võistkonnad: AS Connecto Eesti, E-Service AS, Pluvo Eesti OÜ, Leonhard Weiss OÜ, Enersense AS ja Terasteenus OÜ.

Kutsevõistlusel saavutas juba teist aastat järjest esikoha E-Service AS-i võistkond, kuhu kuulusid koosseisus Tauno Laurson ja Martin Vodi (368 punktiga). Teiseks jäi Terasteenus OÜ 349 punktiga ja kolmas oli Leonhard Weiss OÜ 348 punktiga.

„Kõige kindlamalt tundsime end ohutustehnikaga seotud ülesannete lahendamisel, kuna sellega tegeleme ka igapäevaselt. Sama võib öelda arvesti vahetuse etapi kohta. Kõige keerulisem ülesanne oli kaetud õhuliini jätkamine, sest sellega puutume kokku pigem harva. Kõik võistluste etapid on elektriku igapäevatöös väga olulisel kohal,“ kommenteerisid võitjad Laurson ja Vodi intensiivset võistluspäeva.

„Mis puudutab elektriku ameti tulevikku, siis ilmselt see väga palju ajas ei muutu, sest liinid ja töö olemus jäävad ikka samaks. Küll aga muutub töö ilmselt tänu uutele tööriistadele ja liinide vastupidavuse kasvule lihtsamaks ning turvalisemaks. Kõige positiivsem on antud töö juures kahtlemata fakt, et see on ühiskonnale väga vajalik ning vähem tähtis ei ole ka võimalus oma tööpäevad värskes õhus ja kauni Eestimaa looduse keskel veeta;“ lisasid võitjad.

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht Kaarel Jänes lisas; „Nauditav oli jälgida tasavägist ja kõrgetasemelist võistlust. Kõik tiimid olid väga tublid, sügav kummardus meestele ja palju õnne võitjatele! Loodetavasti näeme järgmisel aastal juba rohkem võistkondi ja kaasaelajaid, potentsiaal selleks on olemas.“

Peakohtunik Andres Tõnissaar Enefit Connect OÜ-st võttis võistluse kokku järgnevalt; „Kõikidel praktilise töö etappidel kontrolliti töökoha varustatust töö- ja kaitsevahenditega. Puudulike kaitsevahendite puhul ei alustatud tööd enne puuduste kõrvaldamist. Ohutus on meie valdkonnas eriti oluline ja pöörame sellele igal aastal järjest rohkem tähelepanu. Hea on tõdeda, et ka võistlejad ise on seda järjest enam väärtustama hakanud. Võin julgelt väita, et meie elektrikute tase on väga kõrge ja elektriku elukutse endiselt hinnas.“

Võistlejatel tuli läbida järgmised etapid:
  • Elektripaigaldiste käidu ohutusjuhend, tööohutuse ja esmaabi teadmiste kontroll
  • Otsearvesti rikkeline vahetus
  • Madalpinge õhuliini mastis välisvalgusti vahetus
  • Madalpinge kaabli ettevalmistus ja ühendamine alajaama jaotusseadmesse
  • Puitmasti toestus ja isolaatori vahetus 10 kV mastis
  • Isoleeritud õhuliini juhtme jätkamine ja montaaž
  • 10/0,4 kV alajaama jaotusseadme madalpinge kaabliühenduste korrastamine
  • Fotol: Võitjameeskond E-Service AS. Vasakult Martin Vodi ja Tauno Laurson. Fotograaf: Karl-Erik Kumm.

    Fotogaleriiga saab tutvuda SIIN.