Uudised

Elektrilevi nõukogu neljandaks liikmeks kinnitati Ivo Jaanisoo

01.07.2022

Riigi suurima jaotusvõrguettevõtte Elektrilevi ainuosanik Eesti Energia nimetas alates 1. juulist 2022 Elektrilevi nõukogu neljandaks liikmeks Ivo Jaanisoo.

Alates maikuust näeb uus elektrituruseadus ette täiendavad reeglid Elektrilevi juhtimise korraldamisele. See tähendas muudatusi ka senises Elektrilevi nõukogu koosseisus. Elektrilevi nõukogust lahkusid aprilli lõpus Hando Sutter, Andres Vainola, Einari Kisel.

Rahandusministeeriumi juures tegutseva riigi osalusega äriühingute nõukogude nimetamiskomitee ettepanekul ja Eesti Energia juhatuse kui ainuosaniku esindaja kinnitamisel asusid maist uute liikmetena ametisse Tõnu Grünberg, Sven Kirsipuu ja Tiina Drui, 1. juulist liitub nõukoguga ka Ivo Jaanisoo. Nõukogu liikmete volitused kestavad kolm aastat ja lõppevad 30.04.2025.

Vastavalt põhikirjale koosneb Elektrilevi nõukogus kolmest kuni viiest liikmest.

Tõnu Grünberg on Baltikumi suurima andmekeskuse Greenergy Data Centers juhatuse esimees, endine OÜ Rail Baltic Estonia juhataja ning varasem pikaajaline telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia valdkonna tippjuht (EMT, TeliaSonera, Ucell).

Ivo Jaanisoo alustab alates augustist tööd Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ehituse asekantslerina. Jaanisoo omab avaliku sektori juhtimiskogemust ja ehitusvaldkonna praktilist kompetentsi. Elektrienergia jaotusvõrk omab olulist tähtsust elamute energiasäästulahenduste ja lokaalse tootmise kontekstis.

Tiina Drui on mentor ja konsultant, endine Eesti Energia personalidirektor ja töötajakogemuse direktor ning tütarühingute Elektrilevi, Enefit Power, Enefit Kaevandused ja Enefit Solutions nõukogu liige (perioodil 2019-2021). Varasemalt töötanud ka Olympic Entertainment Groupi personalidirektorina ja Solaris Kino juhina.

Sven Kirsipuu on rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler ja endine fiskaalpoliitika osakonna juhataja. Sven Kirsipuu on ka Eesti Loto, Lennuliiklusteeninduse, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Ida-Viru Investeeringute Agentuur nõukogu liige.

Eesti suurimal jaotusvõrguettevõttel Elektrilevil on üle 533 000 elektrivõrguteenuse kliendi. Elektrivarustuse tagamiseks hooldab ja uuendab ettevõte 63 000 kilomeetrit elektriliine ning 25 300 alajaama üle terve Eesti.

Elektrilevi ilmastikukindla võrgu osakaal kasvas 2021. aasta lõpuks 72% tasemele. Investeeringud elektrivõrku ulatusid 2021. aastal 100 miljoni euroni, mille tulemusel paranes 70 000 kliendi varustuskindlus.