Uudised

Elektrilevi kuulutas välja „Aasta ehitusobjekt 2021“ võitjad

15.07.2022

Elektrilevi viis 12. korda läbi konkursi „Aasta ehitusobjektid“ ja valis kahes kategoorias välja 2021. aasta silmapaistvamad ehitusobjektid. Võidutiitli pälvisid Ranna alajaama rekonstrueerimine ja keskpinge lahutajate pilootprojekt.


Fotol vasakult: Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas ja tellija poolne projektijuht Aivar Põllu.

Aasta ehitusobjekti konkursi eesmärgiks on tõsta esile ja avaldada tunnustust projektijuhtidele ning Elektrilevi partnerettevõtetele kvaliteetse töö eest võrgu rajamisel.

„Elektrivõrgu ehitamisel peame arvestama, et täna üles pandav võrk peab töötama vähemalt järgmised 40 aastat. See tähendab, et tööde kvaliteet on ülimalt tähtis. Hästi tehtud töö kiidab tegijat ning tahame seda ka esile tõsta ja väärtustada“ kommenteeris Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas.

Parimad ehitusobjektid selgusid kahes erinevas kategoorias:

Keskpinge/madalpinge objektid

Keskpinge/madalpinge objektide kategooriasse esitati viis ettepanekut, millest võitjaks kuulutati keskpinge lahutajate pilootprojekt. Projekti mahus paigaldati erinevatele keskpinge liinidele üle Eesti 11 lahutajat. Tegemist on keskpinge võrgus kasutatavate liinilülititega, mis aitavad rikke korral väiksema osa võrgust välja lülitada ja muudavad seeläbi katkestuste mõju väiksemaks.
Töövõtja: Saare Elektroservis OÜ
Kuraator: Aivar Põllu

Piirkonnaalajaamad

Piirkonna- ja jaotusalajaamade kategooriasse esitati kaks ettepanekut ning võitjaks kuulutati Ranna alajaama rekonstrueerimine. Projekti raames rekonstrueeriti terviklikult Ranna alajaam, mis on üks kolmest suuremast alajaamast Elektrilevi võrgus. Ranna alajaamast saavad oma elektri näiteks Viru Keskus, Tallinna Kaubamaja, ERR-i hooned, Rotermanni kvartal, Tallinna Vanasadam ja Tallinna vanalinn. Tööd viidi seejuures läbi ilma klientidele katkestusi tegemata.
Töövõtja: Siemens Energy Oy Eesti filiaal
Projektijuht: Karl Selgmäe


Fotogalerii SIIN. Fotod ja video Karl-Erik Kumm