Uudised

Elektrilevi koostööpartneri Energo Veritase poolt ootamatu jaotustrafode lepingute ülesütlemine võib kaasa tuua võrguühenduste valmimise pikenemise

19.07.2022

Harju Elektri tütarettevõte Energos Veritas lõpetas koostöö jaotustrafode tarnel, teavitades Elektrilevi lepingute erakorralisest ülesütlemisest. 2021. aasta märtsis sõlmitud lepingute raames oli Energo Veritas võtnud kohustuse varustada Elektrilevi jaotusvõrgu arendamiseks vajalike jaotustrafodega vähemalt kolme aasta jooksul.

„Lepingu ülesütlemine meie pikaaegse koostööpartneri poolt on kahetsusväärne ning mõjutab otseselt meie edaspidiseid tegevusi, aga oleme juba läbirääkimistes uute potentsiaalsete trafotarnijatega. Olukord on lootustandev, kuna trafode tootmiseks vajalik kompetents ja tooraine pole maailmast kuhugi kadunud. Hetkel on turul ca 20 potentsiaalset uut trafode pakkujat, kellega aktiivselt ka suhtleme. Kuid sellest hoolimata võtab igasuguste uute koostöölepete sõlmimine aega. Olukorrast tingituna võivad pikeneda ka meie tööde tähtajad ja paraku puudutab see ka uusi liitujaid. Elektrilevi teeb kõik endast oleneva, et tagada uute võrguühenduste võimalikult kiire valmimine. Loodame väga klientide mõistvale suhtumisele,“ kommenteeris Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Elektrilevi ei pea Energo Veritase poolt lepingute ülesütlemist õiguspäraseks ning on teavitanud ettevõtet ka lepingute ülesütlemisega kaasnevast vastutusest, tagajärgedest ning ühtlasi ka mõjust edaspidisele koostööle.