Hea klient!

Hetkel on Elektrilevi klienditelefonil pikemad ootejärjekorrad. Vabandame ebamugavuste pärast!

MARU rakendus annab võimaluse kiireks infovahetuseks

● Teata elektrikatkestusest
● Anna märku ohtlikust olukorrast
● Saa infot rikke likvideerimisest
● Aktiveeri rikketeate märguanded

Vaatan lähemalt

Minu võrgulepingud

Sõlmi või lõpeta leping, muuda hinnapaketti

Vaatan võrgulepinguid

Minu tarbimisajalugu

Analüüsi oma tarbimist

Vaatan tarbimisajalugu

Minu liitumised

Jälgi oma liitumiste teekonda, esita uus taotlus

Vaatan töös liitumisi

Minu andmed

Muuda oma kontaktandmeid või telli teavitusi

Vaatan kontaktandmeid

Elektrivõrgu hetkeolukord

Vaata oma kodupiirkonna elektrivarustust ja tutvu soovitustega elektrikatkestuse korral.

Vaatan kaarti Tutvun soovitustega

Elektrilevi

Elektrilevi on Eesti suurim võrguettevõte, tuues elektri kohale pea kõikidesse kodudesse ja ettevõtetesse. Meie ambitsioon on pakkuda klientidele ja ühiskonnale erakordset väärtust suuri võrke efektiivselt koos arendades ja hallates. Meie töö tulemusena muutub elektrivõrguteenus järjest töökindlamaks. 

Loen lähemalt

Uudised

Palume esinduse külastusel järgida lihtsaid reegleid, et hoida ennast ja teisi:

  • Palume haigusnähtudega esindustesse mitte tulla.
  • Külasta võimalusel esindust üksi.
  • Mõtle eelnevalt oma vajadus läbi, et kohapealne protsess sujuks kiiremini.
  • Palume hoida vähemalt 2 meetrist vahemaad teistest inimestest.
  • Palume desinfitseerida käsi ENNE ja PÄRAST kontakti. Desinfitseerimiseks saab kasutada ukse läheduses asuvat desinfitseerimisvahendit või küsi selle asukohta teenindaja käest.
  • Soovitame kasutada meiega suhtlemiseks esmajärjekorras digitaalseid kanaleid.
  • Kontaktid

    Tööpäevadel kell 8-18 abistab kliente meie nõustamiskeskus tel 777 1545 või [email protected].

    Ärikliendid saavad tööpäevadel kell 9.00-17.00 pöörduda ärikliendi telefonil 777 1747 või [email protected].
    Riketest saab teada anda ööpäevaringselt telefonil 1343. Toiminguid saab endiselt teha ka meie iseteeninduses.

    Elektrilevi võrgus oli 2017. aastal rekordiliselt vähe rikkeid

    16.02.2018

    Eelmisel aastal oli Elektrilevi võrgus 12 131 riket. Võrreldes aasta varasemaga langes rikete arv 25%. Elektrivõrgu töökindluse järjepidevat kasvu näitab ka see, et võrreldes viie aasta taguse ajaga oli 2017. aasta rikete arv pea kaks korda väiksem.


    „Aasta-aastalt vähenev rikete arv Elektrilevi võrgus näitab, et meie investeeringud tasuvad end ära,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend. Möödunud aastal ehitas ja uuendas Elektrilevi 219 alajaama ja 1942 kilomeetrit liine.

    „Oluline mõjutaja rikete vähenemisel on olnud ilmastikukindla võrgu rajamine. See tähendab paljasjuhtmega õhuliini asendamist maa- ja õhukaabliga, mis on ilmastikumõjude nagu tormi, jäite ja äikse suhtes oluliselt vastupidavamad,“ lisas Tiisvend.

    Tänase seisuga on 62% Elektrilevi võrgust ilmastikukindel. Möödunud aastal paigaldas Elektrilevi 1935 kilomeetrit ilmastikukindlat võrku. Aastaks 2025 on Elektrilevi eesmärk 75% Eesti võrgust teha ilmastikukindlaks.

    Vähenenud on ka aeg, kui palju pidi keskmine klient aasta jooksul kokku rikete tõttu vooluta olema. Kui veel 2014. aastal oli see näitaja 413 minutit, siis 2016.aastal 163 ja mullu 104,4 minutit.

    „Katkestuste kestust on aidanud vähendada meie inseneride välja töötatud automaatikalahendused, mis vähendavad riketest mõjutatud klientide hulka ja suurendavad oluliselt elektriühenduse taastamise kiirust,“ lisas Tiisvend.

    Elektrilevi jaotus- ja piirkonnaalajaamadest on 58% digitaalselt automatiseeritud. Elektrilevi innovaatilised automaatikalahendused on huvi äratanud ka väljaspool Eestit. Sel aastal projekteerivad Elektrilevi automaatikud kaht alajaama Soomes.

    „Kindlasti aga ei tähenda tänane olukord, et võrk on valmis ja võiksime mugavalt tugitooli nõjatuda. On loomulik, et koos areneva võrguga kasvavad ka meie klientide ootused,“ ütles Tiisvend. „Igaelektrivõrgu häirega kaasneb ebamugavus või isegi rahaline kahju, eriti ettevõtete jaoks. Meie töö on viia rikete ja häirete arv miinimumini ning tagada sellega töökindel ja usaldusväärne elektrivõrk“.

    Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis ning haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama. Lisaks haldab ettevõte 40 protsenti Eesti tänavavalgustuspunktidest ja piloteerib kiire interneti jaoks avatud sidevõrgu rajamist elektritaristule.

    Foto: Ilmastikukindla võrgu paigaldamine on olnud üks peamine põhjus, miks Elektrilevi võrk on aasta-aastalt üha kindlam. Pildil on ilmastikukindel isoleeritud õhukaabel.

    Peeter Liik
    kommunikatsioonispetsialist
    Tel: 55548206
    [email protected]

    Kõik uudised