Uudised

Elektrilevi uuendas miljoni euroga Põltsamaa piirkonnaalajaama

04.02.2015
Elektrilevi võttis ehitajalt vastu rekonstrueeritud Põltsamaa piirkonnaalajaama, mis varustab elektriga ligikaudu 3100 majapidamist ja ettevõtet. Ehitustööd maksid 1,05 miljonit eurot.

„Tänu uuele 10 kilovoldisele jaotusseadmele ja alajaamahoonele väheneb oluliselt ulatuslike elektrikatkestuste tõenäosus Jõgevamaal Põltsamaa linnas ning selle lähiümbruses,“ ütles Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres ja lisas, et uued kaugjuhitavad seadmed võimaldavad ka tekkinud rikke kiiresti kõrvaldada. „Kuna Põltsamaal on mitmeid suuri tootjaid, nagu näiteks Põltsamaa Felix, E-Piim, Puit-Profiil ja Konesko, siis saavad lisaks kodu-majapidamistele kindlama elektrivarustuse ka ettevõtted, kus vooluta jäämine võib kaasa tuua suuri majanduslikke kahjusid,“ rääkis Kodres.

Põltsamaa piirkonnaalajaamal on Jõgevamaa elektrivõrgus oluline koht. Selle kaudu saab elektri 85 väiksemat alajaama ning 3103 majapidamist ja ettevõtet. Rekonstrueeritud alajaama kaudu on vajadusel võimalik toita ka Põdra piirkonnaalajaama ja Pajusi alajaama.

Põltsamaa piirkonnaalajaama ehitas ABB. Ehitus algas 2013. aasta suvel ning tööd lõppesid möödunud aasta lõpuks. Suuremateks töödeks olid jaotusseadmele uue hoone ehitus, uue jaotusseadme paigutus ja tööle rakendamine ning elektrivõrguga sidumine. Samuti demonteeriti vana jaotusseade koos hoonega.

Käesoleval aastal on Elektrilevil Jõgevamaal plaanis uuendada 14 alajaama ning ehitada ligikaudu 38 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini. Suuremateks töödeks on Mustvee-Kallaste ning Jõgeva-Kaarepere elektriliinide uuendamine.

Kaarel Kuusk
Elektrilevi
kommunikatsioonispetsialist
52 85 049