Uudised

Puid murdnud äikesetorm tabas kõige tugevamalt Harjumaad

23.06.2021

Elektrilevi ja partnerite rikkebrigaadid töötavad koostöös päästjatega elektrivarustuse taastamise nimel Harjumaal, kus äikesetorm langetas puid ja jättis vooluta 10 000 klienti.

Äikesetorm

"Enim on probleeme põhjustanud liinidele kukkunud puud, mis on Harjumaal kaasa toonud üle 30 erineva rikkekoha. Oleme olnud päästeametiga infovahetuses, et ühendada jõud prioriteetsemate rikete lahendamiseks," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Puusepa sõnul kõik hetkel saadaolevad jõud tormikahjude likvideerimisse kaasatud ning partnerettevõtted komplekteerivad lisabrigaade, et töid kiirendada.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et rikked võimalikult kiirelt klientide ühendus võrguga taastada. Kliendid saavad SMS-teavituse, kui selgub täpsem vooluvarustuse taastamise aeg.

Tähtis on meeles pidada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.