Hea klient!

Hetkel on Elektrilevi klienditelefonil pikemad ootejärjekorrad. Vabandame ebamugavuste pärast!

MARU rakendus annab võimaluse kiireks infovahetuseks

● Teata elektrikatkestusest
● Anna märku ohtlikust olukorrast
● Saa infot rikke likvideerimisest
● Aktiveeri rikketeate märguanded

Vaatan lähemalt

Minu võrgulepingud

Sõlmi või lõpeta leping, muuda hinnapaketti

Vaatan võrgulepinguid

Minu tarbimisajalugu

Analüüsi oma tarbimist

Vaatan tarbimisajalugu

Minu liitumised

Jälgi oma liitumiste teekonda, esita uus taotlus

Vaatan töös liitumisi

Minu andmed

Muuda oma kontaktandmeid või telli teavitusi

Vaatan kontaktandmeid

Elektrivõrgu hetkeolukord

Vaata oma kodupiirkonna elektrivarustust ja tutvu soovitustega elektrikatkestuse korral.

Vaatan kaarti Tutvun soovitustega

Elektrilevi

Elektrilevi on Eesti suurim võrguettevõte, tuues elektri kohale pea kõikidesse kodudesse ja ettevõtetesse. Meie ambitsioon on pakkuda klientidele ja ühiskonnale erakordset väärtust suuri võrke efektiivselt koos arendades ja hallates. Meie töö tulemusena muutub elektrivõrguteenus järjest töökindlamaks. 

Loen lähemalt

Uudised

Palume esinduse külastusel järgida lihtsaid reegleid, et hoida ennast ja teisi:

  • Palume haigusnähtudega esindustesse mitte tulla.
  • Külasta võimalusel esindust üksi.
  • Mõtle eelnevalt oma vajadus läbi, et kohapealne protsess sujuks kiiremini.
  • Palume hoida vähemalt 2 meetrist vahemaad teistest inimestest.
  • Palume desinfitseerida käsi ENNE ja PÄRAST kontakti. Desinfitseerimiseks saab kasutada ukse läheduses asuvat desinfitseerimisvahendit või küsi selle asukohta teenindaja käest.
  • Soovitame kasutada meiega suhtlemiseks esmajärjekorras digitaalseid kanaleid.
  • Kontaktid

    Tööpäevadel kell 8-18 abistab kliente meie nõustamiskeskus tel 777 1545 või [email protected].

    Ärikliendid saavad tööpäevadel kell 9.00-17.00 pöörduda ärikliendi telefonil 777 1747 või [email protected].
    Riketest saab teada anda ööpäevaringselt telefonil 1343. Toiminguid saab endiselt teha ka meie iseteeninduses.

    Elektrilevi töötas välja erilahenduse, mis hoiab ära elektrikatkestused

    23.09.2019

    Elektrilevi töötas välja tehnoloogilise terviklahenduse, mida hakatakse erilahendusena pakkuma elutähtsat teenust osutavatele asutustele. Lahendus tagab katkestusteta elektrivarustuse kõikide elektrivõrgus toimuvate häiringute korral. Esmajärjekorras pakutakse seda haiglatele.

    „Mitmed töötlevad tööstuse- ja meditsiiniettevõtted kasutavad üha rohkem kõrgtehnoloogilisi seadmeid. See esitab meile väljakutse tagada ootustele vastav elektrikvaliteet, mis taoliste ettevõtete puhul võib olla kõrgem kui seaduste ja standardite järgi kehtestatu,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend.

    „Töötasime Elektrilevis välja superkondensaatoritel, akudel ja generaatoril põhineva tehnoloogilise terviklahenduse, mis põhimõtteliselt suudab välistada konkreetses tarbimiskohas kõik võimalikud pingelohud ja elektrikatkestused,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend.

    „Elektrikatkestused võrgus on mingis mõttes vältimatud. Suure süsteemi puhul võib esineda aeg-ajalt paratamatult häireid – seda nii ilmastikust, seadmete amortiseerumisest kui ka elektrivõrgu lõhkumisest tingituna. Kuid teatud ettevõtete ja asutuste jaoks on iga elektrikatkestus või ka pingekõikumine suure rahalise, mõne puhul ka elulise riskiga,“ lisas Tiisvend.

    Ühena esimestest soovib Elektrilevi lahendust pakkuda just haiglatele, kus seadmed, mis tihtipeale inimeste elude eest vastutavad, on tundlikud ka väiksematele pingekõikumistele, mida koduses majapidamises tihtipeale ei tajugi. Esimesena käis Elektrilevi uut lahendust tutvustamas Pärnu Haiglale.

    „Pikemaajaliste elektrikatkestuste suhtes on Pärnu Haigla varustatud varutoitegeneraatoritega. Samas sõltub Pärnu Haigla poolt osutatava elutähtsa teenuse toimepidevus paljudest tundlikest meditsiiniseadmetest,“ ütles Pärnu Haigla juhatuse liige Jan Põlluste. „Näiteks 1,5 miljonit eurot maksev kompuutertomograaf, mille puhul võib ka hetkeline pingekõikumine seadme seisata või halvemal juhul tekitada rikke, mille kõrvaldamiseks võib kuluda päevi ning kulud võivad küündida kümnete tuhandete eurodeni“.

    Kõrgendatud varustuskindluse tagab Elektrilevi peamiselt kaht tehnoloogilist lahendust kasutades. Lühiajalised katkestused ja pingelohud kõrvaldatakse superkondensaatorite ja muundurseadmete abil, mis suudavad väga lühikese reageerimise ajaga (10 millisekundit) tagada suure asendusvõimsuse tervele asutusele. Kui katkestus kujuneb pikemaks kui paarkümmend sekundit, tagab vajaliku elektritoite akupank, mida omakorda veelgi pikema katkestuse korral hakkab laadima generaator. Kogu protsessi juhib automaatne tark juhtimissüsteem.

    „Seni on meie haigla varustanud kõige olulisemad seadmed ja süsteemid UPS akuseadmetega, mille soetamine ja ülalpidamine on haiglale küllaltki kulukas. Samal ajal on veel hulk selliseid seadmeid, näiteks ventilatsiooniagregaadid, mille UPS seadmetega varustamine käib haiglale üle jõu, kuid mis toimepidevuse tagamiseks vajaksid kõrgendatud kvaliteediga elektrivarustust,“ ütles Pärnu haigla juhatuse liige Jan Põlluste. „Seetõttu on Elektrilevi poolne initsiatiiv pakkuda kompleksset kõrgendatud varustuskindluse lahendust igati tervitatav“.

    Lisaks haiglatele soovib Elektrilevi uut lahendust pakkuda ka erinevatele tööstusettevõttele, kus mitmed tundlikud elektriseadmed vajavad täiendavat kaitset. „Teame, et pingelohud tekitavad muresid ka ettevõtetele, kus on tootmisliinid ning kus liini töö täpsus on kriitilise tähtsusega,“ rääkis Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend ja täpsustas, et selliste ettevõtete alla võivad kuuluda toideaine-, metalli-, trüki-, plasti- ja muud töötlevad tööstused.

    Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama ning ehitab tervet Eestit katvat kiire interneti võrku. Lisaks haldab Elektrilevi tänavavalgustusvõrku Tallinnas ja Tartus ning on arendamas kaasaegset elektriautode laadimisvõrgustikku.

    Kõik uudised