Uudised

Elektrilevi kuulutas välja riigihanke võrgu hooldus- ja remonttöödeks

10.09.2013
Elektrilevi ootab elektritööde ettevõtteid osalema riigihankel, millega otsitakse elektrivõrgu hooldus- ja remondipartnereid seitsmesse maakonda üle Eesti. Kolmeaastasel lepinguperioodil hangitavate tööde ja materjalide maksumus on hinnanguliselt 23,8 miljonit eurot, mis jaguneb kuue piirkonna vahel.

Elektrivõrgu hooldus- ja remonttööde tegijaid otsitakse Ida-Harju, Rapla, Järva, Lääne-Viru, Ida-Viru ja saarte piirkonda, millest viimane hõlmab Saare- ja Hiiumaad. Lisaks hooldusele ja remondile sisaldab hange ka väiksemaid võrguehituse töid. Kuude hankepiirkonda jääb kokku 26 000 kilomeetrit elektriliine ja 9200 alajaama, mis moodustab ligikaudu 40 protsenti kogu Elektrilevi võrgu mahust. Ülejäänud piirkondades kestavad praegused hooldustööde lepingud partneritega veel 2016. aastani.

Taotluste esitamise tähtaeg on 14. oktoober, hanke tingimused leiab riigihangete veebilehelt . Kolmeaastane leping hanke võitjatega igas piirkonnas sõlmitakse pikendamisvõimalusega kaheks aastaks.

Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi hangib parima hinna ja kvaliteedi saamiseks elektrivõrgu materjale ja töid elektritööde firmadelt üle Eesti. Ettevõttel on lepingud ligikaudu 70 partnerfirmaga. Elektrilevi suurimad riigihanked puudutavad trafode, alajaamade ja elektrivõrgu materjalide ostmist, samuti võrgu seadmete hooldus- ja remonttöid ning liinitrasside hooldust.

Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõtja, kes toob elektri kohale kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestimaal. Ettevõte haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris Elektrilevi võrku 100 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 112 miljonit eurot.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989