Uudised

Tallinna vanalinna elektrivõrk uueneb

09.01.2014
Elektrilevi on jõudnud Tallinna vanalinna elektrivõrgu uuendamistöödega viimasesse etappi, mil uuendatud võrguga ühendatakse ligi tuhat majapidamist. 2005.aastast alanud ehitustööd maksavad kokku ligikaudu 4,8 miljonit eurot ja parandavad võrgu töökindlust enam kui 3000 kliendi jaoks.

Uuendustöödega viib Elektrilevi vanalinna elektrivõrgu varasemalt 6-kilovoldiselt pingelt 10-kilovoldisele pingele. Tööde tulemusel suureneb võrgu läbilaskevõime, paraneb pingekvaliteet ja vähenevad elektrivõrgu kaod. Samuti vähendavad uuendatud seadmed elektrikatkestuste ohtu.

Kokku ligi kümme aastat vältava projekti käigus viib Elektrilevi uuele pingele 66 alajaama. Vahetatud on 112 trafot ja ehitatud enam kui 30 kilomeetrit elektrikaableid.

“Tööde tegemine vanalinnas on aeganõudev, kuna ehitamist tuleb kooskõlastada erinevate ametitega, kommunikatsioonide haldajate ja kinnistuomanikega. Nii ehitamisel kui ka töödeks vajalike elektrikatkestuste tegemisel arvestame ilmastikku, turismihooaegu ja vanalinnas toimuvaid sündmusi,” selgitas väljakutseid Elektrilevi käiduosakonna Tallinna piirkonna juht Priit Paltmann.

Tema sõnul on lõviosa töödest tehtud. 17 alajaama ja enam kui 900 kliendi üleviimine uuele võrgule toimub lähikuudel ning 8 alajaama üleviimine jääb oletatavasti aasta teise poolde. “Loodame, et saame enne maikuus algavat kõrghooaega plaanitud tööd tehtud. Oleme püüdnud kavandada töödeks vajalikud elektrikatkestused ajale, mil see kliente kõige vähem häiriks,” selgitas Paltmann ja lisas, et seni on enamik töid õnnestunud teha ilma voolukatkestusteta, kasutades elektri ümbersuunamiseks ringliine.

Lähikuudel toimuvad aga 15 minutist kuni mõne tunnini kestvad elektrikatkestused, mis mõjutavad ligi 900 vanalinnas asuvat majapidamist ja ettevõtet. Valdav osa töid puudutab Raekoja platsi ümbrust ning Vene, Harju, Rüütli, Müürivahe, Viru ning Väike- ja Suur-Karja tänava piirkondi. Plaanitud elektrikatkestustest annab Elektrilevi lepingulistele klientidele ette teada, kes saavad omakorda teavitada alltarbijaid.

Tuuli Sokmann
Elektrilevi kommunikatsioonijuht
[email protected]
tel: 51 22 562