Uudised

Elektrilevi hangib rohkem kui 13 miljoni euro eest trafosid

21.12.2015
Elektrilevi kuulutas välja jaotustrafode ning nende juurde kuuluvate lisaseadmete ostmise, ladustamise ja logistika hanke. Viieks aastaks sõlmitavate raamlepingute eeldatav maksumus on rohkem kui 13 miljonit eurot.

Võrreldes peagi lõppevate lepingutega soetatakse uue hankega kõik senisest väiksemate kadudega trafod, mis vastavad uuele Euroopa Komisjoni määrusele.

„Vähendatud kadudega trafode kasutamisel muundub väiksem osa elektrivõrku läbivast elektrienergiast soojuseks ning seetõttu vähendavad uued trafod elektrivõrgu energiakadusid,“ tõi uute seadmete eelised välja Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. Vähese tarbimise korral aitavad uued trafod vähendada kadusid kuni veerandi võrra.

Riigihanke võitjatega sõlmib võrguettevõte viie aasta pikkuse raamlepingu 3+2 põhimõttel. Viie aastase perioodi jooksul hangib võrguettevõte lepingupartneritelt hinnanguliselt üle 3000 keskpinge trafo.

Hanke pakkumise esitamise tähtaeg on 18. jaanuaril 2016 kell 15.00.

Trafod on elektrivõrguseadmed, mis muundavad kõrgema pinge madalamaks ning ühendavad erineva pingega võrguosad ühiseks elektrivarustussüsteemiks.

Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi hangib parima hinna ja kvaliteedi saamiseks materjale ja elektrivõrgu töid elektritööde firmadelt üle Eesti. Ettevõttel on lepingud ligikaudu 70 partnerfirmaga.

Lisainfo ja küsimused
Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 5693 8148
[email protected]