Uudised

Elektrikatkestusi kõrvaldab 59 rikkemeeskonda

18.06.2016

Täna varastel hommikul tundidel alanud tugevad tuulepuhangud tekitasid elektrikatkestusi üle kogu Eesti. Kõige enam räsisid tormituuled Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu-, ja Pärnumaad.

„59 rikkemeeskonda on kogu päeva pingutanud, et elektrikatkestusi kõrvaldada. Kella 18-ks oli rohkem kui 10 000 majapidamisele vooluühendus taastatud. Praeguseks on vooluta veel ligi 15 000 majapidamist “ rääkis Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru. “Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua,“ lisas Sõõru.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Ühtlasi palub Elektrilevi helistada rikketelefonil 1343 kõigil neil elektrita majapidamiste omanikel, kellele ei ole SMS-ga teada antud elektrikatkestuse likvideerimisest. „Võib tekkida üksikuid olukordi, kus suurema liinirikke kõrvaldamisel peaksid kõik majapidamised elektri tagasi saama, kuid samal liinil on veel teinegi rikke, millest võrguettevõte veel teadlik ei ole.“

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
tel 5693 8148
[email protected]