Uudised

Mustamäe alajaama uuendamisse investeeritakse 5,3 miljonit eurot

18.08.2016

Elektrilevi võttis kasutusele uued jaotusseadmed Mustamäe alajaamas, mille uuendamistööd parandavad elektrivarustuskindlust ligi 40 000 mustamäelase jaoks.

Täna Vilde teel alanud vana alajaamahoone lammutustöödega saab läbi alajaama uuendamise kaks esimest etappi. Tööde käigus ehitati uued 6-kilovoldised jaotusseadmed koos hoonega, paigaldati ohutust tagavad seadmed ja ehitati valmis ka hoone uute trafode jaoks.

“Alajaama enam kui 50 aasta vanused seadmed olid amortiseerunud ja vajasid kiiremas korras väljavahetamist. Samuti oli piiratud alajaama läbilaskevõimsus, mis pärast uuendamistöid oluliselt kasvab,” selgitas Elektrilevi varahalduse valdkonna juht Jaanus Tiisvend. Tema sõnul realiseerub paranev töökindlus pärast kogu uuendamisprojekti lõppu järgmisel sügisel ja ümberehituste ajal on riskid elektrikatkestusteks tavapärasest suuremad.

Tööde järgmises etapis paigaldab Elektrilevi alajaama uued võimsamad jõutrafod. Põhivõrguettevõte Elering ehitab 110-kilovoldised kaabelliinid Veskimetsa ja Järve alajaamadest Mustamäe alajaamani. Pärast neid töid eemaldatakse senised Kadaka teelt Järvele ja Vilde teele kulgevad õhuliinid. “Sellega paraneb lisaks töökindlusele ka ohutus linnaruumis, kus asub palju kortermaju, lasteaedu ja koole,” lisas Tiisvend.

Lõppenud ehitustööd viisid läbi Siemens OY ja Leonhard Weiss Energy, tööde esimeste etappide maksumus ulatub 1,85 miljoni euroni. Alajaama ulatuslikud uuendustööd valmivad 2017.aasta sügisel, projekti kogumaksumus on 5,3 miljonit eurot.

Vilde teel asuv Mustamäe piirkonnaalajaam varustab elektriga 16 051 majapidamist ja asutust, sealhulgas Põhja-Eesti Regionaalhaigla kompleksi ning mitmeid lasteaedu ja koole.


Maret Reinumägi
kommunikatsioonispetsialist
Elektrilevi OÜ
5693 8148
[email protected]