Uudised

Elektrilevi on taastanud elektrivarustuse 9459 kliendil ning tööd jätkuvad koostöös Saaremaa kriisikomisjoni, Päästeameti ja teiste osapooltega veelgi suuremate jõududega

11.12.2022

Laupäeva öösel hakkas Saaremaal sadama jäävihma ja lund, mis on põhjustanud Saaremaal ulatusliku elektrikatkestuse. Elektrilevi on tegelenud terve päeva ja 2 ööd rikete likvideerimisega, vool on taastatud 9459 kliendil ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega. Elektrilevi kriisikomisjon koguneb iga kahe tunni tagant ja samuti toimub infovahetus valla kriisikomisjoniga. Lisatehnikat rikkekohtade leidmiseks andis ka Päästeamet.

Elektrilevi tegeleb valla kriisikomisjoniga koordineeritult rikkekohtade likvideerimisega ja toimub operatiivne infovahetus. Koostöös on valitud rikete likvideerimisel kõige prioriteetsemad piirkonnad.

Brigaadid on terve päev ja 2 ööd tööd teinud ning hetkeseisuga on saartel elektrivarustus taastatud 9459 kliendil, pingetud on veel ca 4400. Saaremaale liiguvad ka lisabrigaadid mandrilt appi, et veel suuremate jõududega saaksime töid teostada.

„Öösel on brigaadid teinud tubli tööd rikete likvideerimisel, aga kuna ilmastikutingimused on endiselt keerulised, siis on rikkeid pidevalt juurde tulnud. Hetkel tegeleb saartel kokku 13 brigaadi rikete otsimise ja likvideerimisega. Praeguse prognoosi kohaselt jätkuvad tööd elektrivarustuse taastamise nimel osadel klientidel homse õhtuni,“ sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.