Uudised

Brigaadide pingutuste tulemusel taastati täna Saaremaal elektrivarustus 1700 kliendil

14.12.2022

Eilne torm Birgit oli kõige tugevam taas meie saartel, tuues endaga kaasa tormituuled ja väga tiheda lumesaju, mis tõi olemasolevatele riketele elektrikatkestusi juurde ning aeglustas ka varem tekkinud rikete lahendamist. Hoolimata väga paksust lumekattest õnnestus tänase päevaga elekter Saaremaal tagasi tuua ca 1700 kliendil, kes olid juba kaua oodanud.

Fotograaf: Valmar Voolaid

Vaatamata brigaadide pingutustele ei õnnestu täna ühendust veel taastada ca 1000 kliendil Himmiste, Kotlandi, Järise, Põitse, Pahila ja Panga piirkondades.

Elektrilevi lisabrigaadid töötavad koos vabatahtlikega, et sügavas lumes rikkekohti otsida ja elektriliine puhastada. Saaremaal töötas täna tipphetkel 32 brigaadi ning saarele on teel veel lisajõudu. Samuti liikusid lisajõud Hiiumaale appi rikkeid likvideerima.

„Brigaadid töötasid täna üle kogu Saaremaa ja meil õnnestus elektrivarustus tuua tagasi ca 1700 kliendil, kes juba ammu ootasid seda. Kuid tormi mõjutustest tingituna tuli kahjuks päeva jooksul meile uusi rikkeid juurde ja ca 550 kliendil katkes elektriühendus,“ sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. „Piirkonnad, kuhu täna veel ei jõudnud elektrit tagasi tuua, püüame suures osas katta generaatoritega. Nende ühendamine toimub täna kuni hilisõhtuni,“ ütles Härm.

Elektrilevi saatis Saaremaale elektrigeneraatoreid järjest juurde. Generaatorite paigutuse määrasime koostöös Saaremaa kriisikomisjoniga ning peamiselt ühendatakse need piirkondadesse, kuhu täna veel pole rikkebrigaadid jõudnud. Generaatorite ühendamine toimub täna hilisõhtuni.

Tööd jätkuvad koostöös Saaremaa kriisikomisjoni, Päästeameti, Merepääste ja vabatahtlikega veelgi suuremate jõududega. Elektrilevi kriisikomisjon töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada.

Nädalavahetusel maha sadanud jäitevihm ja suur lumekogus muutsid oksad raskeks ning need murdusid ja tekitasid palju mahukaid rikkeid elektriliinidel. Uus torm kukutas puid ja oksi liinidele ning teedele juurde. Samuti tõi torm endaga kaasa tugeva lumetuisu.

Elektrilevi palub inimestel elektriliine mitte ise kontrollima minna, kuna see on katkenud juhtmete tõttu eluohtlik!

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Käitumisjuhiseid elektrivarustuse katkemise korral leiab olevalmis.ee kodulehelt. Ilmateadet ning hoiatusi saab jälgida ilmateenistuse kodulehelt.