Uudised

Täna õhtuks on tormikahjud suures osas likvideeritud

09.08.2023

Kogu Eestit räsinud tormituuled ja trombid tõid kaasa hulgaliselt kahjustusi ja elektririkkeid, mida olid lahendamas üle 200 inimese kahes vahetuses. Täna õhtuks on kõik suuremad rikked lahendatud ja elektriühendused taastatud. Brigaadid jätkavad veel ka täna öösel ja homme tööd.

Tormi kolmanda taseme hoiatus anti välja saartel, Läänemaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Valgamaal ja Võrumaal. Teise astme hoiatus on Raplamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal ja Põlvamaal, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Mujal Eestis anti esimese taseme hoiatus, mille kohaselt võib ilm olla teatud olukordades ohtlik. Torm murdis palju puid ja oksi, mis tekitasid hulgaliselt rikkeid üle Eesti. Tööde tegemist raskendasid ülitugevad vihmahood ja äike, kuna see on eluohtlik.

„Üle 200 inimese tegi kahes vahetuses tööd vaatamata rasketele ja kohati eluohtlikele ilmastikutingimustele. Tublid elektrikud on suutnud täna õhtuks lahendada ära suurema osa riketest ja taastada elektriühendused. Suured tänud selle tubli töö eest,“ sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.