Uudised

Üle 22 brigaadi pingutab Lõuna-Eestis tormikahjude likvideerimisel

31.08.2023

Kolmapäeva õhtul üle Eesti liikunud tormituuled, trombid ja äike tegid enim kahju Lõuna-Eestis põhjustades ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi tegi ettevalmistusi tormi tulekuks juba varakult ja suurendatud jõududega kahes vahetuses likvideeritakse rikkeid alates kolmapäeva õhtust.

Kolmapäeval anti välja tormi ja äikesehoiatus, mis tegi koos trombidega kõige suuremat kahju Tartu-, Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Äike, torm ja sellega kaasnenud trombid on murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud hulgaliselt rikkeid Kagu-Eestis ja hetkel on elektrita ca 2500 klienti.

„Oleme suurendatud jõududega tööl ja tormist ning äikesest põhjustatud rikkeid lahendanud alates eilsest hilisõhtust. Üle 22 brigaadi teeb tööd kahes vahetuses, et likvideerida ulatuslikke tormikahjusid ja taastada elektriühendused. Usume, et enamus keskpinge rikkeid suudame tänase päeva jooksul lahendada ning viimaste madalpinge riketega võib minna kuni homse õhtuni,“ lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Lõuna-Eesti rikete lahendamisele kaasati brigaade kogu Eestist ja samuti tehakse droonidega ülelende, et rikkeid kiiremini tuvastada. „Suure pingutuse tulemusel on mujal Eestis täna õhtuks kõik tormist tingitud rikked lahendatud ja elektriühendused taastatud,“ sõnas Härm.

Äikesetormid ja nendega kaasnevad trombid põhjustavad palju kahju ning toovad kaasa ka ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi brigaadid teevad tööd rikete kõrvaldamisel kahes vahetuses. Kuid äikesetormid võivad rikete lahendamise aega pikendada kuna siis on eluohtlik elektritöid teha ja inimeste ohutus on kõige olulisem. Samuti palume ka kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, kuna need on eluohtlikud.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.