Uudised

Teise tormipäeva lõpuks on ca 30 000 klienti saanud elektriühenduse tagasi

08.10.2023

Keskkonnaagentuur andis nädalavahetuseks tervele Eestile teise taseme ja saartel isegi kolmanda taseme tormihoiatuse. Tormituuled on põhjustanud üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi, mille likvideerimisega tegeleb üle Eesti 107 brigaadi.

Kogu Eestile anti nädalavahetuseks teise taseme hoiatus ja saartele lausa kolmanda taseme tormihoiatus, mis tähendab eriti ohtlikku ilma. Torm on murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle Eesti ja hetkel on elektrita ca 15 000 klienti.


„Kahes vahetuses teeb tööd üle 200 mehe, et võimalikult kiiresti lahendada rikked ja taastada elektrivarustus. Oluline on, et kõik vee-ettevõted on elektriühenduse tagasi saanud ja enamus lasteaedu saavad homme uksed avada. Võitlus tormiga on kestnud 2 päeva, õnneks tormil jõud raugeb, aga meie mehed ei väsi enne kui kõik on tehtud,“ sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

„Tänan ka tublisid päästjaid, kes on päästetööde raames aidanud kaasa ka paljude rikete kaardistamisel. See annab tublisti meile kiirust juurde nende lahendamisel. Tuulte raugemisel saame ka droonid lendama panna,“ lisas Härm.

Teise tormipäeva lõpuks vaadates kogu rikete arvu, siis loodame keskpinge rikked lahendada Rapla-, Pärnu-, Võru-, Põlva-, Tartu-, Jõgeva maakondades esmaspäeva õhtuks, Saaremaa, Hiiumaa, Ida-Virumaa, Viljandi- ja Valgamaal teisipäeva õhtuks, Läänemaal ja Lääne-Virumaal kolmapäeva ning Harjumaal võib kõigi rikete lahendamine reedeni aega võtta.

Tormituuled on põhjustanud palju kahju ning toonud kaasa ulatuslikud elektrikatkestused. Elektrilevi brigaadid teevad tööd rikete kõrvaldamisel kahes vahetuses üle Eesti. Kuid niivõrd tugevad tormituuled pikendavad rikete lahendamise aega, kuna on eluohtlik elektritöid teha ja inimeste ohutus on kõige olulisem. Samuti palume ka kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, kuna need on eluohtlikud.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientidele elekter võimalikult kiirelt taastada.

Palume elanikel valmistuda tormiseks ööks ja siin on ka juhised abiks.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.