Uudised

Üle 200 mehe pingutab tormikahjude likvideerimisel

09.10.2023

Keskkonnaagentuur andis nädalavahetuseks tervele Eestile teise taseme ja saartel isegi kolmanda taseme tormihoiatuse. Tormituuled põhjustasid üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi, mille likvideerimisega tegeleb üle Eesti 200 meest.

Kogu Eestit nädalavahetusel räsinud torm murdis palju puid ja oksi, mis tekitasid ulatuslikke elektrikatkestusi üle Eesti ja hetkel on elektrita veel ca 5900 klienti.


„Oluline on, et kõik lasteaiad ja koolid saavad homme uksed avada. Kahes vahetuses teeb tööd üle 200 mehe, et võimalikult kiiresti lahendada rikked ja taastada elektrivarustus. Oleme keskpinge rikete lahendamisega juba lõpusirgel ja mitmetes maakondades alustasime madalpinge rikete likvideerimisega,“ sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Vaadates kogu rikete arvu, siis loodame homse jooksul lahendada enamus keskpinge riketest üle Eesti. Madalpinge rikked loodame lahendatud saada teisipäeva jooksul Saaremaal, Pärnu-, Rapla-, Viljandimaakondades ja Läänemaal, kolmapäeval Hiiumaal, Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaal, neljapäeval Aruküla, Keila ja Lääne-Virumaal.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientidele elekter võimalikult kiirelt taastada.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.