Uudised

1. augustist väheneb Elektrilevi võrgutasu

01.08.2013
1.augustist jõustub Elektrilevi regulaarne hinnakorrektsioon, mille tulemusel väheneb keskmine võrguteenuse hind 3,79 sendilt kilovatt-tunni kohta 3,73 sendini kilovatt-tunni kohta.

Võrguteenuse hinda langetas see, et Konkurentsiamet vähendas 2013.aastaks võrguettevõtjatele lubatud tootluse määra. Lisaks mõjutas tasude alanemist kasvanud võrguteenuse müügimaht ja vähenenud elektrivõrgu kadu.

Võrgutasu korrigeeritakse Konkurentsiameti metoodika alusel ja see koosneb nii põhivõrguettevõtja Eleringi ülekandeteenuse kui ka tarbijale elektrit edastava jaotusvõrguettevõtja teenuse hinnast, mis muutuvad eri aegadel. Elektrilevi klientidele on võrgutasu muutunud enamasti kaks korda aastas: jaanuaris põhivõrguettevõtja Eleringi ning augustis Elektrilevi jaotusvõrguteenuse hinnakorrektsioonist tulenevalt.

Metoodika, mille alusel hinda korrigeeritakse muutuvate kulude võrra, tagab hinna vastavuse põhjendatud kuludele ja võrguettevõtjate võimekuse kokkulepitud mahtudes võrgu arendamiseks investeerida.

Lisainfot võrguteenuse hinna kujunemisest leiad www.elektrilevi.ee/hind.