Uudised

Tulevikukindel internet Sinu koju! Vaata 2020. aasta piirkondi

26.08.2020

Kujutage ette, et istute sumedal suveõhtul terrassil ning naudite. Netis surfates avanevad soovitud reisipakkumised koheselt, perepildid laevad pilve mängleva lihtsusega ning valitud videod mängivad nagu muuseas. Kodukontoris töötamine ja videokõned pole mingi küsimus. Ka siis kui teine pereliige mõnda arvutimängu mängib või videot vaatab. Kas oled seda kogenud või kõlab veidi võõrana? Elektrilevi rajab alates 2019. aastast üle terve Eesti operaatorineutraalset kiire interneti võrku, mille tulemusel videopildi hangumine ja aeglane internet on minevik.

Aga mida tähendab operaatorineutraalne? See tähendab, et Sul on vabadus valida. Me loome võrgu, mida saavad kasutada kõik sideoperaatorid ja Sina omakord saad valida mitme teenusepakkuja vahel. Täna on paljudes paikades üle Eesti tihti tarbijal vaid üks valik, mille tõttu pole ka hinna osas palju mänguruumi. Uus rajatav võrk pakub konkurentsi ja muudab seetõttu ka hinna klientide vaates sõbralikumaks.

Projekti üks fookus on valged alad. Need on piirkonnad, kus riigi poolt kogutud info kohaselt on praegu kõige suurem puudus kiire interneti võrgu järele ja kus sideoperaatoritel puudub plaan lähima viie aasta jooksul võrku ehitada. Nii jõuab kvaliteetne ning kiire internet ka nendesse Eestimaa piirkondadesse, mis seni jäänud unarusse. Plaanis on välja ehitada 40 016 liitumiskohta.

Vaata 2020. aasta piirkondi

Kuid meie ehitustegevus on palju laiahaardelisem kui vaid valged alad. Meile on kogunenud palju sooviavaldusi, mille põhjal ehitame võrku välja ka tiheasustusega aladel ehk linnades. Võttes arvesse möödunud kodukontori ja koduõppe perioodi, on vajadus kvaliteetse ja kiire ühenduse järgi hüppeliselt kasvanud. On ainult positiivne, et tarbija saab ühenduse, mis vastab vajadustele ja ootustele. Valguskaabel on tulevikukindel valik, sest toimib ka paarikümne aasta pärast ning ühildub uute seadmetega.

Haara võimalusest kinni!

Ehitame piirkondi välja järk-järgult ning liitumine on soodsam, kui oleme parasjagu Sinu piirkonnas võrku ehitamas. Isegi kui Sa hetkel liitumise vajadust ei taju, soovitame 199€ eest liitumise ära teha. Siis on tulevikukindel kaabliühendus tagatud, kasvõi näiteks nooremale põlvkonnale mõeldes või siis kinnisvara väärtuse kasvatamiseks.

Kui liitumise võimalus on pakutud näiteks hooajalisele elukohale või maamajale, siis tasub kindlasti ette mõelda, kas näiteks kaugtöö osakaal tulevikus kasvab ning kas selle tarbeks on endale tõrgeteta internetiühenduse kindlustamine vajalik.

Elektrilevi kodulehelt saad vaadata, kas Sinu elukoha juurde on juba kiire interneti võrk välja ehitatud või on Sinu aadress ehitusplaanides. Kui jah, siis tee liitumine juba täna! Kui veel ei ole, siis saad meile edastada sooviavalduse.